Vierde editie BREDEVOORT SCHITTERT, in een woord schitterend!

Bredevoort, een historisch vestingstadje in de Achterhoek, stond het laatste weekend van september, tijdens Bredevoort Schittert, in het teken van het Wilde Westen. Deze vierde editie van Bredevoort Schittert was een groot succes! Het evenement trok bijna 10.000 bezoekers die volop genoten van de smalle middeleeuwse straatjes, omgetoverd tot een sprookje. Licht, muziek, theater, romantiek en sport stonden centraal. De straatverlichting was gedoofd en tienduizenden lichtjes in glazen potjes ontstoken. In één woord: Schitterend!

Bijzondere atmosfeer

De bezoekers van dit evenement proefden bij binnenkomst direct de atmosfeer: cowboys, indianen, een wildwesttrein, de Daltons en Lucky Luke. Er was een lasershow in het thema Wilde Westen. Verder was er een westernstadje met echte acteurs, de bezoekers stonden midden in een filmset. Op een podium op de Vismarkt traden diverse Bredevoortse talenten op, wellicht voor hen een carrièremove. Er was veel belangstelling voor het countrydansen, dat prima binnen het thema paste. Het evenement werd gecompleteerd met de vele exposities, straattheater, de prachtig verlichte tuinen en elke avond een grote vuurwerkshow.

Passende outfit

Veel bezoekers vertoonden zich in passende outfit, van cowboyhoed tot klapperpistool De kledingverhuurbedrijven in de omgeving van Bredevoort draaiden topdagen.

Nieuw thema: sport

Voor het eerst kreeg het thema sport een plek in het programma. Een mountainbiketocht, georganiseerd door MTB Bredevoort in samenwerking met Stichting Kanjers voor Kanjers. Vertrek op zondagmorgen vanaf de voetbalkantine van FC Bredevoort. Dit sportieve initiatief tijdens Bredevoort Schittert werd als kapstok gebruikt om de bezoekers een nieuw thema aan te bieden. Een initiatief dat uitstekend aansloot bij dit evenement.

Naoberschap - voor en door elkaar

De kracht achter Bredevoort Schittert is dat de inwoners van Bredevoort hun steentje bij dragen aan dit evenement. Vrijwilligers zijn het hele weekend actief om het evenement Bredevoort Schittert ook echt te laten schitteren! Bredevoort telt ongeveer 1500 inwoners, een groot aantal van hen hielp mee met het bouwen van een lichttafereel. Duizenden lichtjes schitteren in de smalle middeleeuwse straatjes en tuinen van Bredevoort. Op de Grote Gracht, in de tuin van Sint Bernardus en op diverse plaatsen in het mooie historische centrum waren lichttaferelen opgesteld: ingenieuze bouwwerken, verlicht door soms wel 10.000 lampjes.

Ontmoeting op ’t Zand – maaltijd en optocht

De saamhorigheid was te zien tijdens de ‘Ontmoeting op ’t Zand’. Iedereen was uitgenodigd om te genieten van een gratis maaltijd, aangeboden door diverse sponsoren. Na een bonte optocht van cowboys, indianen en andere figuren uit de tijd van het Wilde Westen, schoof men aan om voor een gezamenlijke maaltijd. Een prima beloning voor alle vrijwilligers.

Portret van Bredevoort

Zondagmiddag schilderden tweehonderd Bredevoorters een portret van een andere Bredevoorter. Het massale portretschilderen vond plaats onder de noemer: ‘Portret van Bredevoort’. Een gezellig gebeuren waarbij veel Bredevoorters, van jong tot oud, in de weer waren.

Tot slot

Het schitterende weer en de enthousiaste reacties maakten dit evenement tot een grandioos succes. Ook volgend jaar schittert Bredevoort het laatste weekend van september weer!
_____________________________________________________________________________________
Fotografie: Achterhoekfoto.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail info@bredevoortschittert.nl

 

Schitterend nieuws

MTB-tocht 'Bredevoort Schittert': overhandiging 1000 euro aan 'Kanjers voor Kanjers'

Bredevoort - Op zondag 29 september organiseerde men een montainbiketocht (MBT), als sportief onderdeel tijdens Bredevoort Schittert. Lees meer »

Ruim 750 mensen aanwezig bij maaltijd op 't Zand tijdens Bredevoort Schittert

Ruim 750 mensen aanwezig bij maaltijd op 't Zand tijdens Bredevoort Schittert Lees meer »

Nieuwsbrief