Bredevoort Schittert – Kom en beleef het lichtavontuur

Drukte op eerste avond Bredevoort Schittert

 
 
 
 
 
 

BREDEVOORT - Het thema December in september voor Bredevoort Schittert trekt al meteen op de vrijdagavond heel veel toeschouwers naar 't stadje.

Door Leo van der Linde

Bredevoort Schittert ging vrijdagavond van start met het op slot draaien van de deur van Het Glazen Huis. Burgemeester Bert Berghoef viel de eer te beurt om de deur te sluiten. Twee dj's blijven drie etmalen lang dag en nacht in het Glazen Huis. Ze overnachten er ook echt. Het idee voor dit Glazen Huis komt van de 123-Bouwers. Men kon muzikale verzoekjes indienen voor het goede doel. Hiervoor waren twee bestemmingen: de aankleding van het schoolplein van basisschool: 't Bastion. Ook Speeltuinvereniging: De Ossenkop kan geld gebruiken voor nieuwe bestrating bij het clubgebouw. Verder werd voor het goede doel een loterij gehouden. Na het op slot draaien van de deur werd door burgemeester Berghoef een enveloppe met inhoud door de gleuf van de brievenbus geschoven.
In het stadje genoot men van liefst veertien verschillende lichttaferelen. Veel bewondering oogstte de Arrenslee van Bouwgroep De Landstraat. Men trok de gehele avond met deze slee door de straten. De Coca-Cola truck, gebouwd door bouwgroep Triplacuton, bijna op schaal 1:1 uitgebeeld, trok veel bekijks. Veel techniek werd toegepast in het lichttafereel van Groep '74. Men had veel werk gemaakt van de Kerststal. Met verschuifbare panelen welke over rails gleden, werd het Kerstverhaal met Jozef, Maria en het Kindeke Jezus uitgebeeld. Iedere bouwgroep had zijn uiterste best gedaan om er iets schitterends van te maken. Ondanks de warme buitentemperaturen, waande men zich in de decembermaand. Het hele stadje had zich prima aangepast bij het thema: in een huiskamer van een woning aan 't Zand had de bewoner een echte kerstboom neergezet. Ook op het balkon van Huize St. Bernardus pronkte een schitterende kerstboom.

 

Download onze app

Programmaboekje

Schitterend nieuws

Programmaboekje online

Het programmaboekje Bredevoort Schittert 2016 is digitaal beschikbaar. Lees meer »

Winter Challenges

Uitdagende challenges op vrijdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur. Lees meer »

Nieuwsbrief