Bredevoort schittert

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 vindt Bredevoort Schittert plaats, het jaarlijkse lichtjesfestijn in Heerlyckheid Bredevoort.

Vrijdag 28 september: 19:00u - 01:00u
Zaterdag 29 september: 19:00u - 01:00u
Zondag 30 september: 19:00u - 00:00u

In de jaren twintig en dertig werden al de eerste gondels gebouwd, maar wegens de slechte tijden werd hier in 1935 mee gestopt. In 1968 begon het vestingstadje opnieuw met de gondelvaart. Nu, vijftig jaar later is het dus tijd voor een feestje!

Tijdens Bredevoort Viert! is het stadje naast de duizenden waxinelichtjes en lampjes in feeststemming. Hoofdattractie zijn de lichttaferelen, die samen met de kaarsjes het oude centrum van Bredevoort en het Vestingpark een romantische uitstraling geven. De bouwgroepen beelden dit jaar diverse feestdagen uit, gebruik makend van verschillende materialen. Laat u verrassen door hun creatieve invullingen en optredens.

Rondom Bredevoort zijn extra en bewaakte parkeerterreinen. Deze zijn duidelijk aangegeven en vanuit de invalswegen goed bereikbaar. Parkeren van auto’s en fietsen is gratis. Voor hen die minder goed ter been zijn, is vervoer vanaf de parkeerterreinen per huifkar mogelijk.

Entree is € 7,50 per persoon. Op vrijdag en zondag hebben kinderen tot 12 jaar gratis toegang, op zaterdag geldt dit voor kinderen tot 4 jaar. Jongeren van 12 tot en met 17 jaar betalen op zaterdag € 5,00. Een weekendkaart kost € 12,50, dit geeft genoeg mogelijkheid om het gehele programma te kunnen bekijken.

In de voorverkoop kunt u tot en met 14 september extra voordelig uw kaarten aanschaffen. Een dagkaart kost € 6,00 per persoon. Een weekendkaart kost in de voorverkoop € 10,00 per persoon. Voorverkoop online via onze website www.bredevoortschittert.nl en via onderstaande verkoopadressen.

Voorverkoop start vanaf 19 juli 2018

Pinnen bij de kassa is mogelijk. U ontvangt bij uw toegangskaart een gratis programmaboekje met uitgebreide informatie. Een app met de wandelroute is beschikbaar, maar u kunt ook de gele pijlen volgen.

Verkoopadressen:

Spar Bredevoort
VVV Bredevoort, Aalten
Boekhandel Meneer Kees, Aalten
Bredevoort Schittert wordt georganiseerd door de Stichting Bredevoort Schittert.

Thema: Bredevoort Viert!
Mobiel organisatie: 06-55131674

 

Bredevoort Schittert: een unieke beleving vol verrassende elementen!