Bredevoort Schittert 2017 - Bredevoort Zoo

Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 is Bredevoort ZOO open voor publiek tijdens de 8e editie van Bredevoort Schittert, het jaarlijkse lichtjesfestijn in de oude vestingstad. Met diverse materialen worden lichttaferelen gebouwd, passend bij het thema ‘Bredevoort Zoo’. Dit zijn de hoofdattracties van Bredevoort Schittert en geven samen met duizenden waxinelichtjes en vele kaarsen zowel het oude centrum van Bredevoort als het Vestingpark en de voor bezichtiging opengestelde tuinen een romantische uitstraling.

 

Kom naar Bredevoort ZOO en beleef een diervriendelijke beestenboel met straattheater, exposities en tentoonstellingen. Solisten zingen vanaf een balkon, singer-songwriters verzorgen straatoptredens verschillende koren treden op in de kerken. De ateliers van beeldhouwers en schilders zijn open, fotografen en mensen met een creatieve hobby exposeren hun werk. Om zijn goede horeca staat Bredevoort bekend, dus laat u verwennen door de ondernemers die samen met Bredevoort Schittert de horeca en catering verzorgen. Of sponsor de clubkas van een vereniging door koffie, soep of een pannenkoek te kopen.

 

Rondom de kerk in het centrum is een markt met een zeer gevarieerd productaanbod. Oldtimers en oude bromfietsen zijn van dichtbij te bewonderen bij de molen. Het uitzicht vanaf de molen, die bezocht kan worden, is geweldig. Speciaal voor kinderen zijn er aai- en knuffelbare dieren, er zijn verhalenvertellers, een clown en straattheaterartiesten. De hele route is kindvriendelijk en veilig. Elke avond wordt om 21.30 uur afgesloten met spectaculair vuurwerk aan de Grote Gracht, waarna er tot in de kleine uurtjes live muziek is op het podium op ’t Zand.