Bredevoort Schittert 2018 - Bredevoort Viert!

Ons uitgebreide programmaboekje met alle programmaonderdelen kunt u via de volgende link openen Programmaboekje Bredevoort Schittert 2018

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 vindt Bredevoort Schittert plaats, het jaarlijkse lichtjesfestijn in Heerlyckheid Bredevoort.

Vrijdag 28 september: 19:00u - 01:00u
Zaterdag 29 september: 19:00u - 01:00u
Zondag 30 september: 19:00u - 00:00u

In de jaren twintig en dertig werden al de eerste gondels gebouwd, maar wegens de slechte tijden werd hier in 1935 mee gestopt. In 1968 begon het vestingstadje opnieuw met de gondelvaart. Nu, vijftig jaar later is het dus tijd voor een feestje!

Tijdens Bredevoort Viert! is het stadje naast de duizenden waxinelichtjes en lampjes in feeststemming. Hoofdattractie zijn de lichttaferelen, die samen met de kaarsjes het oude centrum van Bredevoort en het Vestingpark een romantische uitstraling geven. De bouwgroepen beelden dit jaar diverse feestdagen uit, gebruik makend van verschillende materialen. Laat u verrassen door hun creatieve invullingen en optredens.

Naast de lichttaferelen is er ook ruimte voor een uitgebreid programma. Op straat kunt u feestelijk straattheater tegen komen of een fanfare, diverse koren en singer-songwriters treden op in de kerken en de Bredevoortse Drumband vervult de markt met opzwepende geluiden. De ateliers van beeldhouwers en schilders zijn open, fotografen exposeren hun werk en op de oude ambachtenmarkt is er voor ieder wat wils. Wilt u even uitrusten, laat u dan verwennen door de Bredevoortse horeca of sponsor de clubkas van een vereniging door koffie, soep of een pannenkoek te kopen. Ook de molen is opnieuw open voor bezichtiging, het uitzicht vanaf hier is geweldig. Onder bij de molen zijn er op zaterdag en zondag een keur aan mooie oldtimers te bewonderen. Ook voor kinderen is er weer genoeg te doen, van springkussens, kindertheater tot heel Bredevoort Bakt. De hele route is kindvriendelijk en veilig.

De organisatie is continue bezig om het evenement voor u als bezoeker aantrekkelijk en divers te houden. Dit jaar wordt er dan ook een nieuw licht op Bredevoort Schittert geworpen door een video-art project op de Sint-Georgiuskerk in Bredevoort in samenwerking met LiGHT UP collective uit Utrecht. De kinderen van basisschool het Bastion hebben bijgedragen aan het ontwerp op de kerk en hier zal ook iedere avond live op geprojecteerd worden.

Zoals elk jaar wordt er elke avond om 21:30u een spectaculair vuurwerk aan de Grote Gracht ontstoken, in het kader van het jubileum komen oude elementen van de gondelvaart hierin terug. Daarna gaat het feest nog tot in de kleine uurtjes door, met live muziek op het podium op ’t Zand.