Programma in Azië

De Werkgroep: India
In het kader van de geboorte van Nederland heeft de Werkgroep een stadspoort gemaakt die al vanaf juli op ’t Zand staat. Speciaal voor Bredevoort Schittert wordt de toren omgetoverd tot een prachtige toren uit India. Deze is voorzien van sfeervolle verlichting.
De Schitterende Dames hebben prachtige kleding aangetrokken en zijn met zijn allen naar de toren gekomen om via de poort een bezoek te brengen aan de slangenbezweerder. Kom dit mooie tafereel bekijken maar pas goed op.. De slang is zeer giftig.

Watt Led Ow: Chinatown
Over de hele wereld kom je het tegen: Chinatown. Deze cultuur bevat een overvloed aan licht, kleur en artistieke bouwwerken. Watt Led Ow brengt het gevoel en sfeer die je voelt in Chinatown tot leven, in hun eigen Chinese straat.

Hozenstraat
De Hozenstraat is een prachtig straatje in Bredevoort. Er staan vakwerkhuisjes die op de rijksmonumentenlijst staan en het heeft met acht gemeentelijk monumenten een relatief hoge monumentendichtheid. De Hozenstraat werd aan het einde van de 17e eeuw aangelegd na uitbreiding van de vestingwerken van Bredevoort. Het straatje is met daglicht al mooi, maar in het donker ronduit betoverend. De bewoners hebben er met de vele lichtjes en een verrassend bouwwerk een sprookjesachtig tafereel van weten te maken.

Breteam
Het Breteam laat u in Aziatische sferen komen. Ze hebben hun verrijdbare bar omgebouwd tot een Chinees tafereel vol met gekleurde parasols. Op zaterdag en zondag is dit na 22u de plek om een gezellig feestje te vieren.

Muziek: School’s Out
School’s Out is een zeskoppige coverband uit Lichtenvoorde en Groenlo. Al zes jaar lang gaan ze de mooiste kermissen en evementen in de Achterhoek af met covers van Bruno Mars tot Queen. En dit jaar kun jij ze zien schitteren op het mooie Bredevoort Schittert!

Buikdansen
Op ’t Zand wordt u ondergedompeld in de Aziatische kunst van het buikdansen. Sheila Meijer specialiseert zich al 25 jaar in buikdansen. Tijdens Bredevoort Schittert zal haar buikdanscentrum een afwisselend aanbod hebben van demonstraties en een workshop buikdansen en Bollywood vol met rinkelende heupdoeken. Gooi de heupen los en kijk/doe mee met deze swingende groep enthousiastelingen.

StudioT (vrijdag en zaterdag)
StudioT uit Bredevoort verkoopt pure (losse) thee, accessoires en cadeautjes, via een webshop en diverse fysieke verkooppunten in de omgeving. Daarnaast geeft Ellen van StudioT op aanvraag ook diverse workshops op ’t gebied van losse thee.

Tijdens Bredevoort Schittert vind je StudioT met een verlichte bakfiets annex theekraam op ’t Zand. Je kunt bij haar terecht voor het kopen en proeven van verse losse thee, keuze uit diverse smaken, en huisgemaakte koekjes (waaraan theekruiden zijn toegevoegd). Ook heeft ze een mini shop ingericht, alwaar je een selectie uit haar aanbod losse theesoorten kunt kopen en diverse leuke thee accessoires en kadootjes. Een echte musthave voor de echte theeliefhebber om deze kraam een bezoekje te brengen.

Horecaplein ’t Zand
Na het vuurwerk is ’t Zand de plek om nog even na te genieten met een drankje en na te genieten van al het moois dat u gezien heeft! Op ons horecaplein staan onze vrijwilligers klaar om iets lekkers voor u in te schenken. Op vrijdag hoort u allerlei verschillende muziekstijlen langskomen die de DJ draait, terwijl op zaterdag de Band School’s Out uit Lichtenvoorde u met de voetjes van de vloer laat gaan!

DemB (zaterdag)
DemB staat voor De Muziekband Bredevoort. De DeMB is in 2015 opgericht na opheffing van de Christelijke muziekvereniging Excelsior Bredevoort. Het bestaat uit een blokfluitgroep en muziekband. De DemB treedt zaterdagavond op aan de Ambthuiswal in Bredevoort. Komt u luisteren?