De Fietsroute en Wandelroute

Alleen op vrijdag 3 september is de route op de fiets te volgen. De route per auto volbrengen is op deze avond absoluut niet toegestaan vanwege de veiligheid van de fietsers. Op hopelijk een mooie herfstavond beleeft u het landschap in uw eigen tempo en kunt u de verrassingen op de route ontdekken en rustig bekijken. Zorg wel voor goede verlichting op uw fiets en eventueel een volle accu. Rij ook voorzichtig op de enkele stukjes onverharde wegen.

Tijdens de fietsroute kunt u de fiets gratis parkeren bij recreatiegebied ‘de Slingeplas’. Daar vandaan is een wandelroute door Bredevoort uitgezet. De route gaat langs de grote gracht in Bredevoort, een onderdeel van de vestingwerken. Vervolgens loopt u over een verhoogd betonpad het monumentale Vestingpark in om uit te komen in het historische centrum van Bredevoort. Hier worden de straatjes opgesierd met vele waxinelichtjes. Geniet vooral ook van de karakteristieke oude huizen.

Al wandelend komt u diverse lichttaferelen tegen, maar ook straattheater en akoestische muziek. De plaatselijke verenigingen en horeca ontvangen u graag voor een hapje en drankje. Het aanbod hierin is zeer divers.

Pijlen op de route

De routes zijn met pijlen aangegeven. Buiten Bredevoort met witte pijlen en binnen Bredevoort met gele. Bij twijfel altijd de pijlen volgen.

Beschikbare kaarten fiets- en wandelroute (hieronder)

p.s. door wegwerkzaamheden en andere oorzaken moest de route een paar keer gewijzigd worden. Eerder hier geplaatste routekaarten zijn niet helemaal correct. Bij twijfel altijd de pijlen volgen!

Google Maps kaart

Overzichtskaart als jpg bestand (kan ook gedownload of geprint worden)

Wandelroute vanaf de Slingeplas