Straattheater en Exposities 2019

Straattheater

Op straat was er van alles te beleven. De door kaarslicht verlichte straatjes geven een sprookjesachtig beeld. Sommige zijn extra aangekleed door de bewoners of het decoteam van Bredevoort Schittert.

Drumband VMS uit Aalten zorgt met hun vrolijk getrommel voor een gezellige sfeer. Ook de drumband uit Bredevoort is natuurlijk weer van de partij. En als u goed oplet ziet u misschien nog wel onze unieke stille fanfare.

Er is er op straat nog veel meer theater te vinden. RB producties zorgt op de markt voor bubbelig vermaakt, terwijl u in de rest van Bredevoort duo Marco en Wilco, Dorien Wegchelaer en loopgroep Bredevoort Schittert tegen kunt komen.

Naast het theater op straat, zijn er ook enkele bouwgroepen die zorgen voor een theaterstuk voor hun eigengebouwde lichttafereel.

Exposities en overige bezienswaardigheden

De Molen ‘Prins van Oranje’ is open voor bezichtiging. Vanaf de molenwal heeft u een geweldig uitzicht over het stadje.

Onderaan de molen staan op zaterdag en zondag de oldtimers van de Winterswijkse Oldtimerclub geparkeerd. Deze vaste deelnemer zorgt er voor dat er elk jaar weer nieuwe oude modellen te zien zijn.

Op diverse locaties kunt u exposities bezichtigen. Met name foto-exposities zijn dit jaar goed vertegenwoordigd, maar ook moderne kunst komt aan bod.