De Pompe is de meest prestigieuze prijs die je als Bredevoorter kunt winnen. De prijs is ingesteld door de middenstandsvereniging de BREM. De prijs is bedoeld voor de Bredevoortse persoon of groep die zich op excellente wijze heeft ingezet voor de gemeenschap. Dit jaar waren er drie genomineerden. De prijs, een loodzware verbeelding van de pomp op de Markt, ging dit jaar naar onze Gert Kuiperij voor zijn werk voor Gondelvaart en Bredevoort Schittert. Dit gebeurde op de Bredevoortse nieuwjaarsreceptie in ’t Grachthuys.

Kandidaten voor De Pompe kunnen door de bevolking worden aangedragen. Dit jaar waren er drie genomineerden. Gert Kuiperij (nu 56 jaar) ging op zijn zesde jaar al met zijn vader mee naar de gondelbouw. Sinds zijn twaalfde jaar is hij medewerker; ‘kinderarbeid’, noemde presentator Bernd Klein Nibbelink dit grappend. Gerrit groeide uit tot de techneut van Bredevoort Schittert. Hij is leider van de Technische Commissie Bredevoort Schittert (TCBS) en zit sinds 2004 in het bestuur. Het programma tijdens Bredevoort Schittert is voor een belangrijk deel van zijn hand.

De prijs ging dus naar Gert en dat werd door de zaal zeer gewaardeerd. In zijn dankwoord betrok hij zijn Technische Commissie erbij en alle andere medewerkers want alleen bereik je niets.

(tekst overgenomen uit “Aalten Vooruit”, auteur Jos Wessels)