Programma

Het programma heeft u veel te bieden. Het thema “Reis rond de wereld” vindt zijn uitwerking op vijf locaties in Bredevoort. Per locatie staat een continent centraal: Afrika, Amerika, Azië, Antarctica en Europa. Elk continent biedt een eigen programma met muziek, optredens en diverse activiteiten. Alles in de sfeer van het werelddeel. Ook kan er op elke plek wat genuttigd worden, bijvoorbeeld in Azië loempia’s en in Antarctica ijs. Dit alles natuurlijk tegen de achtergrond van prachtige lichttaferelen. Tussen de continenten wordt u verrast door de ontmoeting met een verlichte enorme klomp en een geweldige drumband.

In de straten ziet u natuurlijk weer de rijen waxinelichtjes en allerlei mooie verlichte objecten. De avonden worden afgesloten met ons traditioneel vuurwerk aan de gracht. (klik op de werelddelen hieronder)

Er is nog meer !

Landstraat: Rondtrekkende klomp
De Landstraat reist de wereld rond in een wel heel bijzonder voertuig: een klomp met een zeil erop. Bouwgroep de Landstraat staat bekend om haar rijdende lichtobjecten en is ook dit jaar weer op straat te vinden. Om de klomp te kunnen dragen zijn grote voeten nodig; die vier mannen die de klomp duwen zijn dan ook erg sterk. De klomp is maar liefst 6mx2mx3m groot en wordt verlicht door vele fietslampjes. Dit is de enige groep die deze manier van verlichten nog gebruikt.

Drumband VMS
Drumband VMS uit Aalten zal de Bredevoortse straatjes weer opvullen met gezellig getrommel. De drumband bestaat uit een groep enthousiaste slagwerkers, die zich vooral concentreren op straatoptredens waarbij marcheren, stokvoering en showelementen centraal staan. U kunt ze in het hele centrum tegen komen.

Kerkstraat, Koppelstraat, ’t Walletje en de Vismarkt
Deze authentieke straatjes horen niet meer bij het officiële kassagebied van Bredevoort Schittert, maar zijn het bezoeken meer dan waard. Hier hoeft u geen programmaonderdelen te verwachten, maar een rustgevende, feeërieke sfeer. Door de straatverlichting en kaarsjes in combinatie met de prachtige, oude panden doet u een stap terug de tijd.

Vuurwerk
Elke avond om 21.30u wordt op het Schootsveld een prachtige vuurwerkshow van Katan Vuurwerk ontstoken. Dit is het beste zichtbaar vanaf de Kruittoren (voor het Colosseum). Pas wel op bij de waterkant en voor de randen van het betonnen pad.