Programma (2019)

Omdat Bredevoort Schittert in 2020 helaas is afgelast ziet u hieronder het programma zoals dat in 2019 is uitgevoerd. Zo krijgt u nog een beeld van alle prachtige activiteiten die plaatsvinden op ons lichtfeest.

In het programma vindt u heel veel verschillende activiteiten: van lichttaferelen met muziek en dans tot prachtige exposities. Voor elke leeftijd was er wel iets.

Licht is het hoofdonderdeel van het programma. De organisatie probeert u elk jaar opnieuw te verrassen met nieuwe activiteiten. Zo wordt jaarlijks terug komen naar Bredevoort Schittert een belevenis. De Kruittoren is dit jaar het hoogtepunt van innovatie, met een indrukwekkende lasershow over de gracht met hulp van Exkit uit Winterswijk. De lasershow versterkt het lichttafereel “Qdance” van de Prinsenbouwers. Een spektakel waarbij licht en techniek op een unieke locatie bij elkaar komen. Om 21.30 u is er elke avond een spectaculair vuurwerk aan de overkant van de grote gracht bij de Kruittoren. De weerkaatsing in het water maakt dit geheel nog schitterender en staat garant voor vele Oh’s en Ah’s uit het publiek.

De lichttaferelen worden gemaakt door bouwgroepen, die hun werkwijze continu vernieuwen met de laatste technieken zonder de charme van het licht te verliezen. Hulde aan al deze vrijwilligers, die veel tijd besteden aan het bouwen van hun prachtige creaties.
Naast de lichttaferelen is er een uitgebreid programma van optredens in de vorm van koren en akoestische combinaties, foto-exposities, workshops, straattheater en speciale activiteiten voor de kinderen.