Dit bericht stuurde het bestuur van Bredevoort Schittert naar de  deelnemers van de brainstormavond op 16 januari.  Ideeën met betrekking tot de toekomst zijn zorgvuldig bekeken en verwerkt in nieuwe toekomstplannen.


Beste Bredevoort Schittert-brainstormer,

Allereerst hartelijk dank voor je inbreng tijdens de zeer positieve brainstormavond op 16 januari. Er zijn tijdens de avond erg veel goede plannen ingebracht! Het liefst zouden we alle ideeën tot uitvoer willen brengen, maar we zijn natuurlijk beperkt in budget, tijd en mankracht. Dus kijken we naar wat we wél kunnen doen. De volgende punten kwamen er uit:

Programma:

Hoewel Bredevoort Schittert natuurlijk voornamelijk draait om de prachtige lichtobjecten van de bouwgroepen, is het belangrijk de bezoekers extra entertainment te geven. Daarom willen we de volgende punten uitvoeren:

 • We gaan meer investeren in reuring op straat, denk aan meer toneel, muziek, interactie met bezoekers, lekkere snacks/broodjes. Hierdoor voegen we vertraging in de route toe.
 • Het stadscentrum komt meer onder de aandacht, bijvoorbeeld door het uitlichten van de prachtige panden en bijzondere straatjes. We passen de toegangen aan zodat de Kerkstraat, Koppelstraat en Officiers straat weer bij onderdeel zijn van de bezoekersroute, zoals het hoort.
 • Er komt een mooie publiekstrekker. Een reuzenrad is meer dan 30K, dus dat is net te duur, maar een ander mooi plan is in de maak en daar hopen we snel over te berichten!
 • Stap maar in! We kijken naar een ‘vervoersmiddel’ die door het centrum en naar Stadsbroek rijdt. Dit moet nog wel geregeld worden.

Sponsoring en pr:

De sponsorcommissie heeft dit jaar diverse verschillende sponsorpakketten opgesteld waarbij de zichtbaarheid vóór en tijdens Bredevoort Schittert vergroot wordt. Er komen informatieborden langs verschillende aanrijdpunten, sponsors kunnen adverteren in een special die met regionale kranten meegaat en in Duitsland worden radiospotjes gesponsord. Ook kunnen bedrijven bepaalde activiteiten tijdens Bredevoort Schittert sponsoren. We blijven kijken naar nieuwe mogelijkheden.

Om de doelgroepen beter te bereiken is het belangrijk de bezoekers te benaderen op een manier die bij hun past, met tekst en beeld die voor hun aansprekend is. Denk aan flyers bij campings in de buurt, social media voor jongeren en gezinnen, kranten en billboards voor evenement-bezoekers.

Vrijwilligers:

Bredevoort Schittert kan alleen bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers. Ze zijn het hart van ons lichtevenement, en we hebben meer vrijwilligers nodig om alles soepel te laten verlopen.

 • Elk jaar gaan we een nieuwe groep persoonlijk benaderen, denk aan buurtschappen, scholen of keten. Wil een groep een nieuwe bouwgroep opstarten? Graag! Wil je met je vrienden toegangskaartjes controleren, of met je familie honderden kaarsjes aansteken? Ook graag!
 • Onze waardering voor de vrijwilligers is groot, maar dat komt niet altijd over. Dat gaan we beter doen, plannen zijn in de maak!

Toekomst & Jeugd

Zonder jeugd geen toekomst, en daarom willen we hier apart aandacht aan besteden.

 • Laat zien hoe leuk het is om in een groep een mooi lichtobject te maken. Dat doen we door ‘snuffelstages’. De bouwgroepen worden tijdens de aankomende vergadering gevraagd of ze hier voor open staan. Zou je als vriendengroep/individu graag willen starten als bouwgroep, neem dan contact met ons op via info@bredevoortschittert.nl of één van onze social media kanalen.
 • Laat zien wat je kan! We willen een podium voor jongeren bieden die enthousiast zijn over techniek, lasershow of verlichting, vernieuwing. Wellicht komt er een mooie aanmoedigingsprijs voor het beste project. De eerste contacten met de Schaersvoorde en het Civon zijn ondertussen gelegd, wij hopen op goede samenwerkingen.

Jammer, dit kan niet:

Soms worden prachtige plannen verhinderd door praktische bezwaren. We leggen kort uit wat er niet kan, en waarom:

 • Ook wij zouden meer stalletjes willen waarin drank verkocht wordt, helaas zijn we gebonden aan de regels van de gemeente die dit niet mogelijk maken. Bij het overtreden van deze regels krijgen de komende jaren de vergunning niet rond of komen er strengere controles. Niet doen dus.
 • Ook werd er geopperd dat het evenement in de middag kan beginnen. Helaas zijn dan de lichtobjecten niet goed zichtbaar, we blijven dus bij de openingstijd van 19 uur.
 • Als laatste, er werd vaak gezegd dat de gracht er weer meer bij betrokken moet worden. Helaas zijn na het beëindigen van de Gondelvaart alle boot/drijfmaterialen weg gedaan ivm ruimtegebrek. We gaan zeker kijken hoe we dit punt wel op kunnen pakken, maar het wordt een meerjarenplan.

Voor de zomer zullen we nog een update met de laatste nieuwtjes rondsturen. Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je graag sponsor worden? Neem dan contact met ons op via: info@bredevoortschittert.nl

Nogmaals dank voor je betrokkenheid en tot spoedig!

Het bestuur van Bredevoort Schittert